klikkaa suuremmaksi / ©

Persikka on muuttanut, uudet sivut löytyvät täältä!

Spoedig Perzik

Spoedig Perzik, "Persikka"
ven. lämminveritamma
ruunikko, 167cm
synt. 14.5.2003, IRL
täyttänyt 4v 15.7.2009
yleispainotteinen
ko HeB, re 60cm
ei ennätystä

kasv. & om. Flutter

rekisterinumero VH-
ei meriittejä

Kutsumanimellään Persikka ja muiden hoitajien kesken Perzi tunnetaan oikein mukavana ja eloisana heppana. Persikka omaa hyvin mukautuvan ja tottelevaisen luonteen ja jos joskus luulet näkeväsi Persikan tekemässä pahaa, niin sen on pakko olla sen kaksoisolento. Tietysti kuten kaikki muutkin tavalliset hevoset, Persikkakin jännittää yleensä uusia asioita ja paikkoja. Mutta muuten aika rohkea tämä tamma neiti on.

Hoitaessa Persikka vain seisoo rauhassa paikallaan ja nauttii suuresti. Näkisittepä kuinka pitkäksi se pystyy ylähuulensa venyttämään, kun oikein kovasti kutiava kohta löytyy. Kavioiden puhdistus kylläkin on hieman oma hommansa… Perzikka ei meinaan tykkää kauheasti sen jalkoihin koskemisesta, koska se jäi varsana vahingossa kiinni piikkilankaan kun se oli karkumatkalla :S Sen sieltä pois saaminen oli ihan oma hommansa ja senkin lisäksi että varsa tietysti tempoili ja pelkäsi kuollakseen, vaikka kuinka rauhoittelimme ja toimme emänkin paikalle. Mutta muuten tamma on oikein kiltti kaveri hoitaa.

Ratsastaessa… nooh.. Enemmänkin Perzillä ajetaan kuin ratsastetaan, mutta helpot asiat onnistuu kuten esimerkiksi kääntäminen ja nopeuden nostaminen ja laskeminen. Ja pieniä esteitäkin tyttö osaa mennä.

Ajaessa Persikka on parhaimmillaan ja se tykkää siitä kunhan muistaa olla tarkkana, sillä sitten Persikka kyllä hermostuu jos mennään vain täyttä päätä koko ajan pelkkää ravia tai ympyrää sun muuta. Vaihtelua peliin! Näin kasvattajana ja omistajana voin sanoa että Perzillä on lennokas ravi, joka on hyvin eteenpäin pyrkivä. Kisoihin Persikalla en kuitenkaan osallistu, koska niissä se menettää tahdon voimansa eikä halua astua askeltakaan radalle. Eli Persikka on paremminkin harraste ja muuten vain olohevonen, joka tykkää pitkistä maasto reissuista ja vaihtelusta. Luonne © Flutter

Sukutaulu

i. Tuntematon ii. - iii. -
iie. -
ie. - iei. -
iee. -
e. Tuntematon ei. - eii. -
eie. -
ee. - eei. -
eee. -

Kilpailukalenteri

Persikka ei kilpaile ratsastuslajeissa juuri ollenkaan, vaan tamma toimii omistajan harrastehevosena.

17.05.2009 Aken ravitalli - Piirretyt, tuom. Noora - PUN3
24.05.2009 Minnantila - PKK Hevoset/ponit, tuom. Annú - KP, "Hieman luonnosmainen kuva kaikessa yksinkertaisuudessaan. Kuvakulma on perinteinen, mutta hevonen hieman hämmentyneen oloinen. Harja ja otsatukka ovat hauskasti pörröllään ja vaikutelma on ponimainen. Tyylikästä ja taidokasta kynänjälkeä."